2016. március 24.

1.fejezet ~ Változás

A mai naptól kezdve más lesz az életem. Ezt az egyszerű, de igencsak nehezen betartható mondatot mantráztam reggeltől kezdve. Emily, a legjobb barátnőm biztosan hülyének nézett, amikor indokolatlanul motyogni kezdtem a bevásárlóközpont egyik boltjában.
S hogy miért voltunk ott? Em szerint az új Sandy-t egy kiadós bulival kell megünnepelni. Eleinte húztam a számat, aztán mérlegeltem a dolgokat. 21 éves vagyok és még egyszer sem mentem szórakozni. A végzősök bálján is csak rövid ideig vettem részt. Lássuk be, sosem voltam valami nagy társasági ember.
- Ezt mindenképp próbáld fel! - nyomott Emily a kezembe egy fekete, combközépig érő, pántos ruhát s egy pár magassarkú szandált. - Itt az ideje elhagynod a lapos sarkú cipőket, legfőképp a tornacipőt!
- Nem vehetek fel mindenhez egy ilyet - böktem fejemmel a jókora sarokkal megáldott lábbelire. - Mi van akkor, ha melegítőben és kinyúlt pólóban tartja kedvem utcára menni?
- Sandy, kérlek! - forgatta meg szemeit, mire felvontam a szemöldököm. Szavai előre csengtek fülemben. - Bombanő vagy és mégis rejtegeted a tested. Megnézted már magad fehérneműben? A melleid és a feneked pontosan olyan formásak, ahogy annak lennie kell. A lábaid kellően hosszúak, nem állnak csálén a lábujjaid és a sarkad sem repedezett. Mi akkor a probléma, hm?
- Tudod, hogy szégyenlős vagyok - motyogtam a tornacsukám orrát fixírozva. Hajam az arcomba omlott. - Sosem szerettem a szoknyákat és a csili-vili kiegészítőket. A cici- és fenékvillantós ruháktól a falra mászom.
- Ezen is változtatnunk kell, mégpedig sürgősen! - mondta ellentmondást nem tűrően, miközben leakasztott a helyéről még néhány ruhát. Mire reagálhattam volna, az egyik üres próbafülke felé kezdett el lökdösni. - Na, nyomás átöltözni! Ha tetszik a szett, nem nyaggatlak tovább. Látom rajtad, hogy már a pokolra kívántál néhányszor.
Egyetértően bólintottam, majd elhúztam a függönyt és megváltam az egyszerű kis szerelésemtől. A hideg futkosott a hátamon, ahogy megláttam magam a tükörben. Szinte alig takart valamit. A magassarkúban majdnem hátraestem, de jobban nézett ki a dolog így, mint mezítelen lábbal. Hajamat oldalra dobva kukucskáltam ki a fülkéből, Emily-t keresvén.
- Azonnal mutasd magad, te díva! - ragadta meg a karom és egy határozott mozdulattal megperdített maga előtt. Felszisszentem a bokámban szétterjedő fájdalomtól. Legjobb barátnőm elismerően hümmögött. - Gyönyörű vagy, Sandra Dee! Azt hiszem, ebben fogod magadba bolondítani a pasikat!
Égnek emeltem a tekintetem. Erősen gondolkodom azon, hogy a ma estét is otthon töltöm... Akárcsak az eddigieket.

{Néhány órával később, Maraschino-lak} 

Miután megmostam a hajam, Em csavarókkal pakolta tele szőke tincseimet. Nem akartam flancos frizurát, csak pár könnyed hullámot. A sminkkel is ugyanígy voltam. Emily fütyörészve borította az ágyra kellékeit, amiből vidáman válogathatott. Arcomat alaposan megtisztította, aztán némi alapozót vitt fel. Szemeimet vékony vonalmenetű ceruzával húzta ki s műszempillát ragasztott fel, amit spirállal hangsúlyozott. Ajkaimra halvány rózsaszín szájfény került, ezzel a lány késznek is nyilvánította alkotását.
- Egyszerű és nagyszerű, köszönöm - öleltem meg futtában, majd felöltöztem. Hajamból kivettem a csavarókat és némi lakkal rögzítettem a hullámosított tincseket. Utolsó simításként fújtam magamra a kedvenc parfümömből és mint aki jól végezte a dolgát, leültem az egyik babzsákfotelbe. - Izgulok.
- Nincs okod rá, csajszi - kacsintott rám félig kihúzott szemmel Em s folytatta a sminkelést. Röpke húsz perc alatt el is készült, fürdéssel és öltözködéssel együtt. Elégedetten dobta telefonját a táskájába és rám nézett. - A buli előtt a legfontosabb dolog az evés. Éhgyomorra veszélyes inni, mert hamar beüt a macskajaj.
- Ezt tudtam - mosolyodtam el, miközben lementünk a konyhába és nekiláttunk egy-egy taco elfogyasztásának. - Anyukád szakácsnak született. Isteni ez a kaja.
- Igen, csak oda kell figyelni, hogy mennyit eszel belőle. Ha átléped a limitet, irány a konditerem - sóhajtott fel drámaian, én pedig elnevettem magam. Az utóbbi időben sűrűbben jártunk edzeni, mint általában. Talán a közeledő nyár az oka, fogalmam sincs. Amint végeztünk az evéssel, Emily a mosogatóba pakolta a koszossá vált tányérokat. Egy pohár ásványvíz elkortyolgatása után megigazította a rúzsát és az órára pillantott. - Nemsokára itt a taxi.
- Remek. Írok egy SMS-t anyáéknak - vettem elő a mobilom, majd bepötyögtem az üzenetet és egy sóhajtás kíséretében elküldtem. Pillanatokon belül megérkezett a válasz. - Apu üzeni, hogy vigyázzunk egymásra és a fiúkkal.
- A fiúkon belül is Zayn Malik-l, akié a város csaknem összes szórakozóhelye. Köztük a War Zone is - mondta olyan hangsúllyal, mintha valami szabály lenne. Hümmögtem egy sort. - Csak ő lehet ilyen őrült, hogy Háborús Zónának nevezi el a helyet.
- Amilyen pletykák keringenek róla, nem is csodálom - rántottam vállat, miközben felvettük a kabátjainkat. A gyomrom borsó nagyságúra zsugorodott, amikor beültünk a taxiba. Forgott velem a világ.
- Jó buli lesz, ne izgulj! - szorongatta meg a combomat Em s elővette a telefonját. Csináltunk néhány képet, melyekből fel is került egy-kettő a közösségi oldalakra. Nem telt el sok idő, Emily izgatottan nyomta a kezembe a készüléket. - Nézd! Máris kaptunk hozzászólásokat!
Az ismerőseink nagyon meglepődtek az új külsőmön. Sok-sok pozitív megjegyzést kaptam, ami dobott egy picit a béka feneke alatt lévő önbizalmamon.
- Megérkeztünk - rántott ki gondolataim közül s a taxiból Emily. Amint kifizette a fuvart, belém karolt és úgy vonszolt a bejárathoz. Két, nagydarab biztonsági őr egy-egy karszalagot ragasztott a csuklónkra. Ezzel lehet jelezni a pultnál a fogyasztást, amit a tulaj áll az este folyamán. Em kezét szorongatva kapkodtam ide-oda a fejem; a hely lassacskán megtelt bulizókkal. - Gyere, Sandy! Pakoljunk le a ruhatárban!
Miután megváltunk a kabátoktól, legjobb barátnőm végigrángatott a tömegen, egészen a bárpultig. Mivel nem vagyok jártas a piákban és koktélokban, így rábíztam magam.
- Egy Cosmopolitan és egy Acapulco - csúsztatta elénk a pincérsrác a kért italokat és folytatta a többi vendég kiszolgálását.
- Ne egyszerre! - szólt rám Emily, mielőtt beleittam volna a barnás koktélba. Tekintetem kíváncsian fúrtam a lányéba. - Csak apránként kortyolgass belőle, mert könnyen a fejedbe szállhat!
Úgy tettem, ahogy mondta. Szinte marta a torkom, de nem volt annyira elviselhetetlen. A második körnél már magabiztosabban álltam az iváshoz... És a tánchoz. Csípőmet jobbra-balra ringattam a hívogató dallamokra. Em a bárszéken ülve figyelte minden egyes aprócska mozdulatom. Lélegzete egy pillanatra elakadt, amikor a hátam mögé tévedt tekintete. Felvontam a szemöldököm, ezzel párhuzamosan egy izmos mellkas csapódott a hátamhoz.
- Táncolj velem, baby! - suttogta rekedtesen a fülembe az illető, miközben a fenekemhez nyomta ágyékát és karjait a derekam köré kulcsolta.
A vér meghűlt bennem.

Sziasztok!
Meghoztam az első fejezetet :) Nagyon szépen köszönöm a Prológushoz érkezett 9 kommentárt - BezTina, Anna Annau, kitti:), RS, Szigeti Boglárka, Szalay Tímea, Dorothe Horan, Jakab Anita és D ♥ - a 11 pipát és a 6 feliratkozót ♥! Hálás vagyok a támogatásért ♥! Remélem, a továbbiakban is így lesz! :) További jó szünetet és sok locsolót húsvétra ♥! Pusszpáá evribádii,
Macy

7 megjegyzés:

  1. Ahhh nagyon jo lett a rész és tökre várom már hogy mi lesz a folytatás!
    Neked is jo szünetet es sok sok locsolót!:):)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Macy!
    Nagyszerű lett az első rész!
    Sandy már is nagyon szinpatikus karakter a számomra.
    Emily -t is nagyon bírni fogom már most látom..:) Ő "majdnem szöges ellentéte" Sandy-nek véleményem szerint.., de pont ezért jó :)

    Már is nagyon várom a következő részt!

    Neked is nagyon kellemes szünetet és Kellemes Ünnepeket, sok locsolót :) :) !

    Szia
    BezTina

    VálaszTörlés
  3. Jujj :3 Nagyon tetszett, és máris belopta magát drága főszereplőnk a szívembe, a barátnőjével együtt. Imádom a kettejük között lévő kontrasztot, és azt, ahogy bátorítja... A konditermes rész pedig egy az egyben igaz... Fránya limit, pedig annyi irtózatosan finom kaja van! :c
    Nagyon várom a kövi részt, remélem hamar érkezik, mert rettentően érdekel, vajon Zayn lesz-e. *0*

    Neked is további szép hétvégét, és sok locsolót! :)
    xx, RS

    VálaszTörlés
  4. Jézusom nagyon tetszett:) jó húsvétot és szünetet

    VálaszTörlés
  5. Szia! Ne tudd meg mióta keresek Gigi-Zayn (Gizi) blogot!!! Tetszik nagyon! Külön jó, hogy Sandra kicsit félős, de nem olyan túlságosan szűzies! Izgatottan várom a következőt ;)

    VálaszTörlés
  6. Drága Macy! <3
    Ezer bocsánat, hogy ilyen későn írok - szégyellem is magam érte rendesen -, de ezer meg egy gondom volt, de most már megígérhetem, hogy ezentúl rendszeresen írni fogok neked! :)
    A történet már most nagyon tetszik, megfogtál vele! Szerintem, ahogy írsz és tetszenek a karakterek. :)
    Csak így tovább!
    Puszi és ölelés, D<3

    VálaszTörlés